Duit Oh Duit...

Ermm... 25hb semua kakitangan kerajaan bole senyum lebar..apa taknya, gaji dh bole disedut kat mesin atm..huhu..bulan april ni amat dinantikan kerana kerajaan telah mengumumkan kenaikan gaji bermula dari Januari 2012..jd, bulan ni dapat tunggakan lah yer.. Aku? Aku pun sama la..syukur sgt kehadrat Ilahi dgn rezeki yang dikurniakan ni.. Walaupun tak banyak (baru keja kan) tapi Alhamdulillah dr tak dpt langsung kan? memandangkan kami suami isteri keja gomen ni, jd masing2 tak yah nak jeles2 lah yer..:-)

Dan, macam biasalah, bila dah dpt tunggakan atau bonus, mcm tau2 je duit mmg nk cepat kuar dr akaun bank aku ni.. Time ni la nak kena service vios aku tuh... Major service lak tuh..hayyoo... Bersamaan 80,000km.. Nak tak nak terpaksa la jgk ku tanggung.. Balance gaji? Ok, disebabkan dh 3 bulan aku cuti bersalin, maka bulan ni aku akan start kerja semula.. Ngajor lah kawan balik...apakah kaitan kerja ngan duit? Satunya, anak.. Bby baru lah kan..kat taska tu amik rm280 per month... Lagi? Ok, perjlnan ke sekolah lebih kurang 90 km pergi balik.. So what? Duit minyak ler... Hadoiii.. Dah macam air.. Hujung tahun plak selalu dpt bonus kan? Baguss.. Lepas la utk byr roadtax setiap bln 12.. Tak ke rezeki namanya tuu? Rezeki org lain la..hahaha.. Padan muka, org lain nak pakai keta, aku nak pakai jgk.. At last, tanggung la sendiri beban! :-)

Kalau merungut pun tak guna.. Kalau tak guna duit tu, nak wat ape simpan byk2 ye tak? Lagi kita guna ( ke jalan yg baik la... Tolong suami kan..) insyaAllah makin byk yg datang... Itulah duit, dtg dan pergi sesuka hati... Hihi.. Gitu la citernyer.