Masjid Kristal, Bilik Kecik & Xciden...

6 June 2009 (6/6/09), cousin pd Jimi melangsungkan perkahwinannya dgn isteri beliau sekarang, hehehhe..Masa ni kebetulan skool holiday. So, ble la kami join sekaki (erm..actually 6 kaki semuanya-aku, Jimi & Hurin).

Perjalanan kami dari Pasir Mas, Qlate ke Kuala Terengganu (rumah pengantin prempuan) amik masa lama gak coz jln agak jem (maklum la musim cuti skolah). Masa ni aku rasa xcited gak la coz angan2 aku, nak jln2 kat Masjid Kristal. Bukan ape, selama kami berulang alik dari Qlate-Kuantan, Kuantan-Qlate, tak pernah pun kami nak nyinggah ke Pulau Wan Man tu. Selalunya asyik nak cepat sampai jer..So, ada peluang ni, ape lagiiii...

Sampai di Kuala Terengganu, kami menginap di rumah Penginapan (Peladang rasanya..Klu x silap) yg disediakan oleh pihak pengantin perempuan. Oleh kerana yg pegi rombongan tu agak ramai, maka aku ngan Jimi decided nak sewa kat hotel atau mana2 resort kat situ...tapi, hampeh..sbb semuanya dah penuuuuhhh...hangin gak aku kejap. Dok mikir camne la berebut bilik air, nak tido (tido gaya bebas..bukan aku, Hurin..heheheh). Aircond ade cuma kat ruang tamu jer. Dalam bilik pakai kipas biasa jer..hmm..aku agak, klu mcm ni mmg susah lanak tido si Hurin tu (aku pun same)...

Nak dijadikan rezeki kami (rugi pun ada coz kena kuar budget sendiri..hehhehe..utk bilik yg agak kecik & sewa kira peak day tuh). Tapi ok la, drpd kena jadik ikan sardin kat sane...Kami & 1 family lagi nyewa kat bilik lain. Kebetulan ada org check out!

Bile dah masuk bilik, Ya Allah...mmg x berbaloi ngan bayaran! Itu actually bilik anak pada penjaga penginapan tu..tapi biasa dia guna utk time2 mcm ni la..klu dah full, blik anak pun kena jadikan blik sewa..mmg taraf hancuss la..sib baik ada aircon (fuhh, lega..), TV & blik air yg selesa (perut x selalunya gelap, adakala perut kita jadi cerah dgn kata lain 'Ceros Perut' -cirit la ni...hahahha). Gamba blik kami luper nak snap. Klu snap pun segan nak letak kat sini...hehehhe..Tak lupe gak aku pd mak mertua, jd aku ajak gak dia tido ngan kami...kesian lak org tua terpaksa jadi ikan sardin. Abah mertua x ajak, sebab dah full..hehhee..(bayangkan la cam ne keciknye blik kami). Tido la kami malam tu siap ngan dengkur tahap 'gaban' sebab kepenatan selepas balik dari majlis Akad Nikah pengantin.

Esoknya, sblm majlis sanding, kami memulakan pengembaraan ke Masjid Kristal. Sblm ni asyik tgk gamba jer. So, inilah gamba2 yg kami snap plak...Please have a look!


Pemandangan dari luar Masjid Kristal...


Nice!

Ni bumbung masjid..

Ni pose dalam masjid.

Pose sama...

Sampai terlopong coz terlalu kagum dgn keindahan seni bina masjid! :P

Aku ngan ipar duai (Angah) adik ipar (adik CT) & of cos Hurin..

Turn budak2 amik gambo..

Dah kepenatan budak2 ni..panas terik plak tuh!


Ni pose org dewasa lak..emak2 ni...

Aksi cicak kobeng! Konon2 mcm spi'demam' gituu..ahaks

ermm...posing je la, lum masuk waktu Zohor..

Sape nak masuk, masuk jer..erk..ada lagi hok tertinggal tuu...

Sendiri kesunyian...:P

Cousin Jimi, da nak bersalin tuuu..amik berkat biar anak nanti jadi kaki masjid! Aminn..

Gamba ni kat Pantai Batu Burok.
Hurin sempat lagi 'pow' babah dia beli kite.. siap main tuuu...!!!

Mcm mane Hurin tak tergoda, depan mate beb, colorful lagii...

Ni plak gamba xciden masa kami otw balik ke penginapan..Ni keta pengantin yg baru siap Akad Nikah kat Masjid Kristal..naya!!



*Ok la guys..ni saje cerita aku kat KT...pesanan aku :
  1. Klu nak wat kenduri kawin, elak la wat masa cuti..klu ble la..hehe..reason, jln jem, tade penginapan..sian macik2 & pacik2 kena jadi sardin.
  2. Hati2 masa memandu..ni kire area Masjid Kristal tu bukan nye byk keta pun, tapi disebabkan laju, ni la padahnya..Ingatlah org tersayang!
  3. Pada tuan punyer penginapan pula, hehehe..jgn la amik kesempatan atas kesusahan org lain..bisness bisness jugak, tapi kena la berpada2 dan berbaloi dgn service yg kita berikan..(ni geram sbb tandas tak ble flush..tersumbat!!)

0 comments: