BBQ yg memenuhkan perut aku...

Mlm tadi, aku ada join BBQ yg dianjurkan oleh cousin aku (Abe Khir) kat Indera Mahkota. BBQ ni actually khusus utk anak2 buah dia (kastam). Adalah dlm 20 org gaknye.. Ni pun kebetulan malam sebelum tu aku ada visit dorang kat sane. Masa tu banyak buah-buahan yg dipetik segar dari ladang...heheh..dari dusun ler.

Bermula seawal 6 ptg kami dah ready siap nyalakan api & bara...banyak gak akak sepupu aku ni siapkan lauk-pauk selain dari nasik lemak & bihun goreng. Lpas maghrib kejap, tetamu mula datang. Kelam kabut gak kami sebab masa tu lum bakar lagi ikan yg 5 kilo banyak nye tu...start dgn ayam (3 ekor) ..daging, sotong, udang n baru lah ikan..taktik ni silap rupenye...patutnya kena bakar ikan dlu pas tu baru la yg lain2 tu...lum siap bakar ikan, ayam dah licin kena ngap! tak kisah la kan...huhuhuhu..Sib baik lah ramai gak pekerja2 yg didatangkan khas (hehehe..anak2 dara abg khir & their frens - good job!)

Mari lah kita sama2 menjamu mata dgn melihat pemandangan BBQ semalm..hehehe..

Aku eksen je lebih..bakar ape yg disediakan oleh akak sepupu aku jer..ada nampak mcm tokey nasi kerabu ayam bakar tak??

Ramai betul yg ringan tangan & kaki..rajin dorang ni..

Tak cukup satu tempat nak bakar ayam2 tu, ampaian kain pun jadi jugak...mmg tak cukup tangan malam tadi..Kawan along sorang ni rajin gak ni..

Ini lah hasil yg hampir boleh di ngap dah ni... 1st batch ni..hehehe..

Jarak dekat...

Ni akak sepupu aku yg rajinnya tahap maksima pasal bab2 makan ni..sedap lak tu dia masak...Sape2 nak order makan ngan dia bule...kuih raya pun ble...jauh tak pe, ble post...tart nanas dia...fuhhh...melekattt...

Ni plak Nana & her fren.. macam besday party lak ada gaya cam tiup2 lilin gituu...

Along la paling rajin...start dari awal dia pulun.. sampai last2 asma dia datang lak..sian dia..malam tu nak balik KL dah..

Dorang bertiga ni mengadakan satu perbincangan..bincang ape...ada komplot ni..komplot nak mengebas lauk2 yg dah siap dimasak..tengah cari idea nak mintak udang lebih ni..

Ni plak..bos dak2 bertiga tadi..bos ni le mulakan dlu..ketua bahagian rasa merasa bagi dia la...@K.ngah.
Akhirnya, dapat gak budak bedua ni makan secara terang-terangan tanpa perlu berkomplot lagi...

Tak cukup kat luar rumah, sambung plak dlm rumah..sonok aku tgk Hurin selera makan ngan abg boy dia tu..

K.ngah dah pulun cukup2 ek...

Ni la antara anak2 buah & kawan abg sepupu aku..

Yg ni sempat posing kekenyangan ni...Dari lautan ke hutan, makanan yg tuan rumah sediakan..
Yg baju itam tu la abg sepupu aku..Big bos, tgk je..

Yg ni plak Jimi yg kekenyangan...


0 comments: